Zorg goed voor je hond

We kunnen tegen ze praten, maar helaas niet met ze. Dat betekent dat we zelf een hele hoop over honden moeten weten. Ze kunnen het ons immers niet aangeven als ze pijn hebben, ergens mee zitten of iets dergelijks mee maken. Veel mensen hebben een hond, maar lang niet iedereen weet hoe je ze het beste kunt verzorgen. Er zijn een paar simpele dingen die je kunt doen om in ieder geval een stap richting ‘’goed baasje’’ te zetten. Wat deze dingen zijn en hoe je ze kunt aanpakken, lees je hier in deze blog.

Bekijk je situatie kritisch

Als je er aan denkt om een hond in huis te nemen, moet je jouw omstandigheden goed bekijken. Super leuk dat je een hond wilt, maar er komt een hoop verantwoordelijkheid, tijd en geld bij kijken. Ga dus bij jezelf na of je de tijd hebt om jouw hond meerdere malen per dag uit te laten. Als dit niet gaan lukken is het niet verstandig om een leuk hondje te nemen. Heb je een ruim huis en kan de hond hier goed in bewegen? En vraag jezelf als laatste of je genoeg geld hebt voor voer, medische dingen en hondenbenodigdheden.  Ook is het belangrijk te kiezen voor het juiste ras, ga bijvoorbeeld voor een hond die niet verhaart.

Een medische check

Een goed baasje laat zijn of haar hond regelmatig onderzoeken bij de dierenarts. Soms kampt een hond met gezondheidsproblemen en die moeten vroeg vastgesteld worden. Zo kan de hond de juiste behandeling krijgen. Zoek een dierenarts in de buurt en zorg er voor dat je hond van tijd tot tijd helemaal onderzocht wordt van het gebit tot de pootjes. Dit is erg belangrijk om als baasje te doen, want anders kan het zonder dat je het doorhebt zijn dat je hond ziek is. Soms kan je zelf een behandeling uitvoeren zoals het behandelen van hotspots. Brengt jouw hond al regelmatig bezoekjes aan de dierenarts? 

Het juiste voer

Net als ons mensen moeten honden ook elke dag genoeg te eten krijgen. Het is belangrijk dat ze voldoende eten, gevarieerd eten en kwaliteitsvoer krijgen. Je kunt op veel plekken dierenvoer kopen, maar lang niet overal zitten de juiste voedingstoffen voor je hond in. Als tip geven we je het merk Royal canin. Dit merk heeft verschillende soorten voedsel voor honden van hoge kwaliteit. Door je hond dit aan te bieden weet je in ieder geval dat je met de voeding goed zit. Royal canin kan je online bestellen dus je hoeft ook geen bezoekjes aan de dierenwinkel te brengen.

Meta: Ben jij een goed baasje? Als je de dingen die in deze blog beschreven worden doet, kom je aardig in de buurt. Lees snel of je al goed bezig bent!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *