Honden van bekende mensen

Beroemdheden zijn ook maar net mensen en sommigen van hen zijn ook erg gek op honden. Helaas worden honden door sommige bekendheden gebruikt als een soort mode accessoire. Daarnaast kunnen honden het imago van bekende mensen positief beïnvloeden. Neem bijvoorbeeld bekende politici; met een hond aan hun zijde stralen zij het echte degelijke familiegevoel uit. Uiteraard kunnen beroemdheden ook hondenbezitter zijn om een heel eenvoudige reden: ze houden gewoon van honden!

‘First Dogs’

De laatste presidenten van Amerika zijn ook hondenbezitters. Wellicht hebben ze geluisterd naar hun voorganger Truman die zei: “Als je in Washington een vriend nodig hebt, neem dan een hond!” Clinton had naast een kat ook een Labrador en de Portugese Waterlanders Bo en Sunny zijn bekend geworden als hondjes van de familie Obama. Nadat Obama met deze honden verscheen, is er ook in Nederland een enorme vraag naar dit hondenras gekomen. Portugese Waterlanders staan bekend om hun zwemprestaties en trainbaarheid en zijn in veel gevallen geschikt om als huisdier voor mensen die allergisch zijn voor hondenharen.

Accessoire of ambassadeur

Paris Hilton is een bekende hondenbezitster. Zij heeft inmiddels een hele verzameling hondjes en verschijnt er dikwijls mee in de openbaarheid. De honden hoeven niet te slapen in een armoedig mandje; Paris heeft haar huis laten nabouwen en daar een hondenhuis van gemaakt. De villa met twee verdiepingen is voorzien van airco, verwarming, kroonluchters en kledingkasten. Paris kleedt haar hondjes namelijk ook graag aan. De Nederlandse Bridget Maasland had ook een hond genaamd Tibbs, waar zij vaak mee is gesignaleerd. Tibbs was een zwerfhond uit Roemenië waar Bridget zich over heeft ontfermd. Hij was tevens ambassadeur van de stichting Dutchypuppy Foundation, die Bridget samen met andere hondenliefhebbers heeft opgericht. Helaas is haar trouwe viervoeter begin 2016 overleden. Ook een hondennaam met een T? Bekijk de pagina op onze site!