Waar moet een hondennaam aan voldoen?

Een nieuwe hond, super leuk! Voordat je de hond ophaalt, heb je vast alle spullen in huis gehaald om de hond een fijn welkom te geven. Het enige wat nog ontbreekt is een leuke hondennaam. Een naam bedenken die past bij jou en de hond is erg belangrijk; je zult de naam nog vaak moeten roepen. Het kiezen van een hondennaam is, net als bij mensennamen, heel persoonlijk. Maar er zijn wel wat algemene zaken waar je rekening mee kunt houden bij de keuze van een hondennaam, als je wilt dat jouw hond zijn of haar naam overal herkent.

Kort en krachtig

Het is aan te raden de naam van de hond zo kort en eenvoudig mogelijk houden. Een korte naam is voor de hond namelijk eenvoudiger te herkennen dan een lange naam. En een korte naam roept ook wat makkelijker. Kies een naam die je krachtig kunt uitspreken, zodat de hond de naam ook goed kan horen en herkennen als je wat verder weg staat. Wil je toch graag een lange naam? Kies dan een naam die goed af te korten is en spreek jouw hond daarmee aan.

Soort hondennaam

Dan heb je nog keuze uit het soort naam dat je kiest. Wil je het liefst een echte hondennaam of gebruik je liever een gewone naam voor jouw hond? En wil je een naam die echt past bij het geslacht van jouw hond of mag het ook een universele naam zijn, die zowel voor een reu of voor een teef geschikt is? Bedenk daarnaast of je wilt dat de naam van jouw hond past bij zijn of haar uitstraling. Een teckel bijvoorbeeld de naam Beer geven kan wat verwarrend zijn, maar als je van een grapje houdt, kan dat juist ook weer leuk zijn. Zorg dus gewoon voor een korte krachtige naam die jij geschikt vindt voor jouw hond!