Buitenlandse hondennamen

Een geschikte naam bedenken voor je dier; leuk maar ook best wel lastig! Een naam is zeer persoonlijk en je zult de naam vaak moeten roepen. Zorg er daarom voor dat de naam van de hond goed bij jou en je vriendje past. Wil je iets anders dan de veel gehoorde Nederlandse namen als Beertje, Boef of Aafje ? Wellicht is het dan een idee om een aparte buitenlandse hondennamen te nemen. Met een buitenlandse naam heb je meer kans dat jouw dier een originele naam heeft, die je niet zo vaak hoort in het park of op het strand.

Duitse hondennamen

Heb je een dier van een Duits ras, zoals de Duitse Herder of de Duitse Dog? Dan is het leuk om een Duitse naam uit te kiezen voor jouw beestje. Voor jouw reu kun je bijvoorbeeld een van deze Duitse hondennamen kiezen: Aldo, Klaus, Otto, Walter, Herman, Carl, Ernst of Eric. Deze mannelijke namen zullen prima passen bij jouw Duitse reu. Voor een teefje van een Duits ras zou je kunnen kiezen voor Kirsten, Irma, Uta, Ulra, Ida, Hilda, Emma of Wanda. De namen zijn vrouwelijk, maar toch passend bij het stoere karakter van een Duits ras. Ze zijn kort en krachtig en daardoor snel te herkennen voor de hond. Ook zijn korte namen makkelijker om te roepen voor het baasje.

Franse hondennamen

Als je een Franse Poedel of een Franse Bulldog hebt dan kan je ervoor kiezen om een Franse naam voor jouw hond uit te kiezen. Voor een reu zijn bijvoorbeeld de namen Guy, Jules, Page, Louis, Yves, Leon of Noel geschikt. Een teefje kan je bijvoorbeeld de naam Jolie, Margot, Paris, Renee, Yvonne, Sylvie of Fay geven. Dit zijn chique namen die toch makkelijk zijn uit te spreken. Handig voor jou en snel te herkennen voor jouw hond!