Bekende honden van tv

De hond is naast een populair huisdier ook erg geliefd op het witte doek! Ze zijn graag geziene acteurs in series en (teken)films. De viervoeters verschijnen, geregeld in de hoofdrol, in avonturen- en familiefilms, maar hebben dikwijls ook een prominente rol in tekenfilms. Hieronder volgen wat bekende honden van tv die jij vast wel kent.

Lassie

Al in 1954 kwam de Amerikaanse serie Lassie uit, met daarin een Schotse Collie in de hoofdrol. In de eerste film beleeft Lassie met zijn baasje Jeff allerlei avonturen. In het vierde seizoen wordt Lassie opgenomen door de zevenjarige Timmy. In latere seizoenen wisselt Lassie nog een aantal keer van baasje. De Schotse Collie heeft een grote rol in de serie. Hij helpt mensen die in gevaar zijn door middel van zijn geblaf. Naast de serie Lassie zijn er ook nog vele Lassie-films uitgebracht.

Beethoven

Een bekende televisiehond is Beethoven. Beethoven is een Sint-Bernardhond en vervult tevens de hoofdrol in de gelijknamige films. De hond wordt door de kinderen van het gezin Newton als puppy in huis genomen. De vader van het gezin ziet de hond niet zitten. Zeker wanneer Beethoven uitgroeit tot een reusachtige hond ziet de vader hem liever vertrekken. Beethoven neemt een belangrijke positie binnen het gezin in: hij helpt de kinderen met allerlei zaken en beschermt ze onvoorwaardelijk. De komische familiefilm Beethoven, die verscheen in 1992, was zo succesvol dat er daarna nog zeven Beethovenfilms zijn uitgekomen. Bekijk meer hondennamen met een b voor leuke inspiratie!

Striphonden

Naast in echte films zijn honden ook vaak te zien in tekenfilms. Zo kennen we het slimme witte hondje Idefix uit de serie Asterix en Obelix. Na het succes van de strip zijn er verschillende films gemaakt over Asterix en Obelix, waarin het gevoelige hondje Idefix een rol had. Ook de tekenfilmhond Scooby-Doo heeft een hoofdrol in alle gelijknamige series en films die gemaakt zijn. De fictieve Duitse Dog Scooby-Doo lost samen met een groepje jongvolwassenen spannende raadsels en mysteries op.