Met je hond de auto in

Wanneer je een jong hondenbaasje bent, dan zal je van alles moeten leren. In de eerste plaats is het bijvoorbeeld belangrijk om te leren hoe je met je hond moet reizen. Dat doe je onder andere in de auto. Wat zijn dan zaken waar je op moet letten? Je begint dan natuurlijk met zorgen voor de juiste mate van veiligheid voor jou en jouw hond. Daarnaast wil je zorgen dat het lekker comfortabel is. Het is daarom goed om de volgende punten eens goed door te nemen. Op die manier kan je alles goed verzorgen.

Veilig samen reizen

De veiligheid is een belangrijke zaak als het gaat om reizen in de auto met je hond. Veel baasjes onderschatten dit. Zij laten de hond zomaar los in de auto. Dit lijkt heel gebruikelijk, maar je kunt er wel over nadenken of dit wel zo veilig voor jullie allebei is. Beter is het om op zoek te gaan naar de speciale hulpmiddelen. Zo zijn er beschermende tuigjes die je aan de autoriem kan vastmaken zodat je hond nog wel voldoende vrijheid heeft, maar wel ook veilig vast zit. Er zijn veel mogelijkheden op dit gebied die je kan onderzoeken.

Zorgen voor voldoende comfort

Natuurlijk is het ook zaak om te denken aan comfort. Een voorbeeld is de temperatuur in de auto. Bedenk je dat jouw hond anders reageert op warmte en kou dan dat jij doet. Het is dus ook zaak om te zorgen dat je beter leert omgaan met het regelen van de temperatuur. Wanneer je geen airconditioning kan gebruiken is daarom bijvoorbeeld een koeldeken heel handig om te gebruiken. Dit is hetzelfde soort deken dat veel mensen tegenwoordig in de zomer ook in huis gebruiken. Door hiervoor te zorgen maak je de reis veel beter voor de hond.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *