Jouw hond alleen kunnen laten

Het is een probleem waar iedere hondenbezitter in het begin voor komt te staan. Een jonge hond die je voor het eerst alleen moet laten. De kans is groot dat het piepen en blaffen niet te stoppen is. Dat is natuurlijk ook te begrijpen. Hoe zou jij het vinden als je zo jong bent en in een vreemde omgeving alleen gelaten wordt? Daarom is het belangrijk om te leren hoe je hier goed mee om kunt gaan. Zo maak je het voor je hond, maar ook voor jou en jouw omgeving een stuk beter te realiseren.

Niet helemaal verdwijnen

Een manier om te zorgen dat jouw hond leert omgaan met het alleen zijn, is door het op te bouwen. Zo kan je bijvoorbeeld de eerste nachten wel gaan slapen, maar aan het beestje laten merken dat je wel nog altijd in de buurt bent. Bijvoorbeeld door een lampje aan te laten of de deuren niet geheel te sluiten. Op die manier kan het dier goed leren om alleen te zijn. Daar zal je op een later moment zeker ook profijt van hebben. Overdag kan je zo nu en dan eens even de kamer uit lopen en weer terugkomen.

Wel goed aanleren

Het is wel belangrijk om echt te werken naar een situatie waarin de hond alleen leert zijn. Het is niet goed om jouw hond de ruimte te geven om de situatie te bepalen. Wanneer je de hond bijvoorbeeld nooit alleen laat en bij je laat slapen, dan zal het dier ook nooit aan dit soort situaties gewend raken. Al is het natuurlijk wel aan jezelf om dit te bepalen. Er zijn voldoende mensen die er geen probleem mee hebben dat de hond altijd ook in de slaapkamer is wanneer de nacht aanbreekt. Dit is dus vooral zelf te bepalen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *