Een puppy leren loslopen

Een puppy leren loslopen is een mijlpaal in de relatie tussen een hond en zijn baasje. Het is altijd weer lastig om hier voor het eerst aan te beginnen. Zeker geldt dit voor jou als baasje omdat je natuurlijk wel alles eraan wilt doen om jouw hond veilig te houden. Wanneer het dier niet gewend is om vrij rond te lopen, dan heeft het ook geen idee van de gevaren, is jouw gedachte. Toch kan je puppy’s prima leren om los te lopen zonder dat er direct iets mis hoeft te gaan. Dat doe je daarom zo.

Al vroeg aan beginnen

Het is belangrijk om al snel te beginnen met loslopen. Dat doe je bijvoorbeeld eerst op plekken waar je veel overzicht hebt. Zoals voor eigenlijk elke stap in het leven van een hond geldt, is het ook voor los leren lopen zo dat dit beter lukt wanneer je al op jonge leeftijd eraan begint. Bovendien is het ook beter voor je eigen zelfvertrouwen om er al jong aan te beginnen. Jullie kunnen beide goed aan de situatie wennen en zorgen dat dit op een fijne manier kan. Zo kan jouw hondje lekker onderzoeken, maar toch in de buurt blijven.

Aandacht voor jou houden

Een belangrijke regel die je voor jezelf moet aanhouden is dat je moet zorgen dat je interessant blijft. Dat doe je bijvoorbeeld door wat lekkers mee te nemen. Door jouw puppy te belonen wanneer het goed gaat, leer je het dier al vroeg aan om in de buurt te blijven. Daar zal je vervolgens gedurende de rest van het leven van jouw hond profijt van hebben. De hond zal dan eerder voor jou kiezen dan voor het verder onderzoeken van de omgeving. In dat opzicht is het dus de ideale manier om te zorgen dat loslopen werkt.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *