Kies het hondenras dat bij je past

Veel mensen hebben een voorkeur voor een bepaald uiterlijk van de hond. Een hond moet matchen met zijn of haar baasje anders kan een huisdier zoals een hond zeer vervelend zijn. Dat kan zijn omdat het baasje had verwacht dat het beest een stuk rustiger zou zijn of omdat hij erg veel blaft. Dit kan leiden tot gedragsproblemen, waardoor er een slechte relatie tussen de hond en het baasje ontstaat. Honden zijn natuurlijk super leuke beesten en daarom is het belangrijk de juiste hond te kiezen. Wil je weten meer weten over waar je allemaal op moet letten? Lees dan verder. 

Past bij mij

De keuze voor je hond baseren op het karakter is erg belangrijk en het zorgt voor een stuk minder teleurstellingen. ook kan dit het gedragsproblemen voorkomen. Maar hoe maak je de juiste keuze en waar krijg je die informatie vandaan? Dierenkliniek ’t Leijdal kan je voorzien van onafhankelijk advies over alle verschillende hondenrassen.  

Praat over het ras

Wanneer je al goed weet welk ras bij jou past, kun je ook nog eens praten met mensen die een hond van dit ras hebben. Ook staan er veel eigenschappen van verschillende hondenrassen op internet. 

Laatste tip: kijk niet alleen naar het uiterlijk van honden

Een mooie hond hebben is natuurlijk leuk, maar uiteindelijk gaat het om het karakter van je hond. Als je een groot gezin hebt, kies dan een hond die tegen drukte kan. Heb je geen zin in urenlange wandelingen, kies dan voor een ras die daar ook niet zo van houdt. 

Rustige rassen

De meeste mensen willen honden die rustig zijn en handelbaar zijn. Die je kunt vertrouwen en waar men een goede relatie met de hond kan opbouwen. Een paar rustige hondenrassen zijn: Basset Hound, Engelse Mastiff, Newfoundlander, King Charles-spaniël, Engelse buldog, Chow Chow, Lhasa Apso, Pekingees, Franse buldog, Shih Tzu.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *