Een trekspel met je hond doen

Trekspelletjes zijn leuk voor honden. Het is alleen wel heel belangrijk dat je dit op de juiste wijze aanpakt. Zo is het natuurlijk wel belangrijk dat het een spel blijft en dat jouw hond dit ook begrijpt. In het verleden werd bijvoorbeeld vaak aangeleerd dat een hond het trekspel nooit mag winnen. Het is nog altijd belangrijk om te laten zien dat jij de baas bent en dat je de sterke in de relatie bent. Toch is het niet zo dat jouw hond helemaal geen plezier aan het spelletje mag beleven. Dat geldt dus ook voor winnen.

Spelen met puppy’s

Vooral als het gaat om spelen met puppy’s is het belangrijk om het trekspelletje leuk en aantrekkelijk te houden. Dat betekent dat het dier ook zo nu en dan eens het gevoel moet hebben dat het spelletje te winnen valt. Wat het hier bijvoorbeeld mee doet, is het opbouwen van zelfvertrouwen bij het dier. Dit is natuurlijk wel belangrijk in allerlei situaties, zoals dat voor jou als mens ook belangrijk is. Het spelletje heeft dan ook meer functies dan alleen maar een leuk tijdverdrijf. Alle reden om het op een goede manier te willen aanpakken als baasje.

Je hond leren kennen

Het is ook een goede manier om je hond te leren kennen. Wanneer het dier bijvoorbeeld te veel gaat grommen tijdens het trekken en spelen, dan kan je dit herkennen als dat de hond het te serieus gaat nemen. Dat is dus een goed moment om te laten zien dat jij de baas bent. Jij bent de sterkere en de hond moet dit zich dan ook goed realiseren. Ook in dat opzicht heeft het trekspelletje dus een andere functie dan alleen maar een leuke manier om samen de tijd door te komen. Dit is dus altijd van belang. Noem om te corrigeren nooit de naam van je hond in een negatieve manier maar gebruik specifieke corrigeer woorden.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *