Zo reinig je het gebit van je hond

Het gebit van jouw hond is in veel opzichten niet anders dan jouw eigen gebit. Het is dus ook belangrijk dat dit goed onderhouden wordt. Je wilt jouw hond natuurlijk niet onnodig last bezorgen omdat het gebit niet op orde is. Daarom is het belangrijk om te leren hoe je dit goed reinigt. Daarbij richt je je op tandplak en tandsteen. Zoals je dat ook doet wanneer je naar je eigen gebit kijkt. Het is natuurlijk soms wel lastig om dit bij jouw hond voor elkaar te krijgen. Het is echter niet onmogelijk.

Dingen om te kauwen

In de eerste plaats is het natuurlijk belangrijk dat je je hond voldoende laat kauwen. Dit is de ideale manier om te zorgen dat de tanden van het dier gepoetst worden. Door de wrijving van het kauwen komt de tandplak en het tandsteen los en wordt het gebit weer mooi schoon. Als mens kan je dit ook herkennen bij het eten van sommige voedingsmiddelen, zoals een appel. Ditzelfde effect bereik je bij je hond door kauwspeeltjes te bieden. Op die manier kan je op een gemakkelijke en leuke wijze veel bereiken. Daarnaast doe je natuurlijk ook iets extra’s.

Een spray gebruiken

Naast het bieden van speeltjes en snoepjes om op te kauwen, kan je ook voor extra verzorging in de vorm van een gebitsspray kiezen. Dit zijn middelen om de bacteriën te doden. Dit is belangrijk omdat elke bacterie ook in het lichaam van de hond kan verspreiden en dus voor andere klachten kan zorgen. Dit wil je natuurlijk het liefst wel voorkomen. In dat opzicht is het goed om te werken met de spray. Dit is relatief gemakkelijk en zal ook voor jouw hond niet onaangenaam voelen. Dat is dus ook een belangrijke factor om hierin mee te wegen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *