Omgaan met het borstelen van jouw hond

Sommige honden zijn er gek op, maar andere vinden het verschrikkelijk. Het borstelen van een hond is niet altijd even leuk. Logisch ook, want het is niet altijd even comfortabel voor het dier. Het is dan dus zaak om te bekijken hoe je dit het best kunt aanpakken. Zo is het bijvoorbeeld goed om te bekijken of je het borstelen opnieuw kunt aanleren. Vaak is dit de manier om te zorgen dat het dier er toch aan leert wennen en het leert waarderen. Het is slim om er eens verder op in te gaan.

Gebruik een andere borstel

Een manier om het borstelen als een nieuwe ervaring te laten voelen is bijvoorbeeld door van borstel te veranderen. Zonder dat je het zelf betreft kan het regelmatig zo blijken te zijn dat juist de borstel die je gebruikt het probleem is. Het is namelijk soms zo dat de borstel simpelweg te hard of te stug is. Dat geeft natuurlijk helemaal geen fijn gevoel. Met een andere borstel kan dit weleens helemaal anders zijn. Alleen door dit uit te proberen kan je daar dan achter komen. Daarnaast zijn er ook nog een aantal andere dingen die je kan doen.

Een andere techniek aanleren

Of het nu leuk is om te horen of niet, het is wel ook belangrijk dat je naar jezelf kijkt. Misschien is namelijk jouw borsteltechniek wel helemaal niet zo goed. Het kan best zijn dat je te veel druk zet tijdens het borstelen. Probeer daarom eens wat voorzichter te zijn. Combineer een aantal keer strijken met de borstel eens met het aaien van je hond. Op die manier kan het al snel zo blijken te zijn dat het allemaal een stuk beter gaat. Waardoor je toch gewoon de vacht eindelijk goed kan verzorgen. Daar gaat het om.

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *