Zo train je een hond met een honden trainingsmat

Een honden trainingsmat kan jou helpen om ervoor te zorgen dat jouw hond niet meer op bepaalde plekken in het huis komt. Honden zijn speelse dieren die altijd op ontdekking willen gaan. Hierdoor zullen ze alle ruimtes van het huis willen ontdekken. Er zijn echter misschien een aantal plekken in je huis waar je de hond liever niet wilt hebben. Hiervoor is een trainingsmat voor honden de perfecte oplossing.

Een honden trainingsmat help bij het trainen

Het trainen van een hond is niet altijd makkelijk. Voordat een hond een bevel snapt en kan uitvoeren, moet je dit meestal meerdere keren herhalen en dit blijven oefenen. Dit is niet ideaal, zeker wanneer de hond alleen is en jij er niet bij bent. Wanneer je dus een hond wilt leren dat hij niet op bepaalde plekken mag komen, kan dit veel tijd kosten als je dit elke keer zelf moet doen.

Hoe werkt zo’n mat?

Een hondentrainingsmat kan je daarom helpen bij het trainen van je hond. Je plaatst de mat op een plek waar de hond niet mag komen. Dit kan bijvoorbeeld zijn op de bank, tafel of op andere meubelen. Je kan de mat bijvoorbeeld ook bij de ingang van een deur leggen als de hond een bepaalde kamer niet in mag. Wanneer de mat wordt aangeraakt, gaat er een geluid af. Hierdoor weet de hond dat hij niet op die plek mag komen.

Trainen met geluid

Elke keer als de hond de trainingsmat voor de hond aanraakt, maakt de mat een geluid. Door dit geluid schrikt de hond een beetje. Hij weet daarna dat hij niet op de plek mag komen. Na een aantal keer zal de hond bij het horen van het geluid van de mat weten dat die specifieke plek verboden terrein is. De hond zal dus al na een paar keer weten dat hij bijvoorbeeld niet op de bank mag komen.

Diervriendelijke manier van trainen

De honden trainingsmat is een diervriendelijke manier van trainen door middel van geluid. Het is dus zeker niet nodig om hardhandig met honden om te gaan wanneer ze op een plek komen waar ze eigenlijk niet mogen komen. Het geluid schrikt de hond alleen af waardoor hij van de plek weg zal gaan. Na een paar keer zal hij de plek helemaal vermijden.

Kwaliteit en gebruik

De trainingsmat is ook heel eenvoudig om te gebruiken. Je hoeft er alleen batterijen in te doen en hij is klaar voor gebruik. Je plaats dan mat daarna op een oppervlak waarvan jij wilt dat de hond die gaat vermijden. De mat is van goede kwaliteit en de buitenste laag bestaat uit een laagje zwarte stof. Hierdoor zal de mat ook niet te veel opvallen in veel huishoudens en kan hij op verschillende plekken gebruikt worden.

Efficiënte training

Je kan de honden trainingsmat ook aan laten staan wanneer je niet thuis bent. Hierdoor gaat de training door, ook al ben je er zelf niet bij. De hond zal daardoor ook niet op de bank of tafelspringen wanneer hij alleen in het huis is. Het is dus een hele efficiënte manier van training die jou ook veel tijd zal besparen. Het is niet meer nodig om de hond elke keer zelf een bevel te geven. De mat doet namelijk automatisch voor jou!

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *