Zowel u als uw hond moeten worden geïdentificeerd wanneer u zich van uw huis waagt, voor het geval u tijdens het wandelen gescheiden raakt. Plaats een ID-tag met de naam van uw hond en uw telefoonnummer op de halsband. Kraaglabels zorgen voor snelle identificatie, waardoor u slechts een mobiel telefoontje verwijderd bent. Aangezien halsbanden of ID-tags verloren kunnen gaan, biedt een meer permanent identificatiemiddel een extra veiligheidsmaatregel. Microchips die onder de huid van de hond worden ingebracht, bevatten identificatie-informatie die kan worden gelezen met specifieke scanners. Veterinaire ziekenhuizen en reddingsfaciliteiten brengen veel honden en eigenaren samen door microchips te lezen. Veel microchips verwijzen naar een nationale database waarin de contactgegevens van duizenden eigenaren van gezelschapsdieren zijn opgeslagen. Nieuwere technologie kan deze informatie rechtstreeks van de microchip lezen, waardoor de oproep naar het informatiecentrum overbodig wordt. Zie de hand-out “Uw hond chippen” en vraag uw dierenarts naar de nieuwste mogelijkheden op het gebied van microchips.
Gezien worden.
Als u ’s ochtends vroeg of’ s avonds laat wandelt, is het belangrijk ervoor te zorgen dat zowel u als uw hond goed zichtbaar zijn voor automobilisten. Reflecterende uitrusting is geweldig, maar werkt alleen als de koplampen van het voertuig je raken; dat helpt niet veel als een voertuig onverwachts achteruit een oprit oprijdt. Het hebben van een soort licht voor zowel jou als je hond is de beste manier om gezien te worden. U kunt kleine clip-on-lampjes voor uzelf vinden in sportwinkels en veel dierenwinkels hebben oplichtende halsbanden en clip-on-lampjes voor de halsband van uw huisdier.
Kies de juiste route.
Elke keer dezelfde route is niet leuk. Op hundeskove.dk zijn prachtige routes te vinden met beoordelingen van anderen. Ook zelf is het mogelijk een beoordeling toe te voegen. Zo vindt u altijd een leuk plek om te lopen.
Opwarmen en afkoelen.
Geef uw hond wat tijd om zijn spieren op te warmen voordat u een stevige wandeling gaat maken. Laat hem de bloemen ruiken en neem een potje pauze. Dit zal zijn nieuwsgierigheid helpen bevredigen en het aantal onbenullige stops tijdens uw wandeling verminderen. Tegen het einde van uw trainingsuitje, moet u beiden een beetje afkoelen door het laatste deel van de wandeling langzamer te wandelen.
Wandelen met je hond zou voor jullie allebei een plezierige tijd moeten zijn. Dus blijf veilig en heb plezier!
https://www.hondennaam.net/wp-content/uploads/2021/02/hond-wandelen.jpg427640rsgadminhttps://www.hondennaam.net/wp-content/uploads/2017/03/hondennaam-logo-1-300x153.pngrsgadmin2021-02-28 12:26:152021-02-28 12:26:15Wandelen met hond, hou hier rekening mee!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!