5 Must haves voor honden eigenaren.

 

Het nemen van een huisdier is leuk, maar waar veel mensen zich in vergissen zijn de verantwoording en kosten die een huisdier met zich meebrengen. Sommige mensen beslissen nu eenmaal te snel dat ze een huisdier zoals een hond willen en denken verder niet na. Dit leidt tot vervelende omstandigheden waarin baasjes zich niet als een echte baas gedragen en hun hond uiteindelijk verwaarlozen.

Of je nu al een hond hebt, of dat je overweegt om een hond te nemen. In dit artikel gaan we je wegwijs maken met wat je nu echt nodig hebt en waar je rekening mee moet houden met het houden van een hond. Hiermee willen we vooral zorgen dat alle honden in Nederland een leuk huisje krijgen met een baasje die goed voor hen zorgt.

Tijd.

Dit is een inkoppertje en niet echt een product of service die je nodig hebt. Maar ik wil hem toch benadrukken in dit artikel. Voor het gemak ga ik er vanuit dat je heel goed weet waar je een hond vandaan haalt en dat je geen zaken doet met hondenfokkers die er alleen maar voor het geld in zitten en niets om honden geven.

Ook ga ik er vanuit dat je snapt dat een hond een goed huis nodig hebt. net zoals jij dat nodig hebt. Wanneer je een hond als huisdier wilt nemen. Dan is tijd echt het allerbelangrijkste. Als je druk bent en geen tijd hebt voor een huisdier, doe  het dan niet. En dan zeker geen hond, een hond moet namelijk uitgelaten worden en heeft aandacht nodig net zoals jij het ook fijn vindt om met iemand samen te zijn.

De meeste honden zijn echt gezelschapsdieren. Vandaar dat ze ook een ideaal huisdier zijn. Hoe het zo is gekomen dat we honden als huisdieren zijn gaan houden lees je hier in dit blog over de geschiedenis van de hond.

Een hond heeft dus tijd en aandacht nodig. Wanneer je een hond als puppy neemt, dan zul je nog meer tijd moeten investeren. Een hond als puppy is aan te raden maar dan moet je er wel 100% zeker van zijn dat je een hond wilt. Zo wordt het echt jouw hond en zal hij zijn leven lang trouw aan je blijven. Als puppy heeft hij nog meer tijd nodig dan wanneer de hond volwassen is. Je zult hem moeten leren om zindelijk te worden.

Dat betekend meerdere malen naar buiten. Hij zal moeten leren luisteren naar je, en in het  begin gaat hij ook zijn grenzen opzoeken en zal hij je geduld op de proef stellen. Maar wanneer je voldoende tijd en energie investeert in het opvoeden en zindelijk maken van je hond. Heb je hier later groot plezier van en ga je een leuke tijd samen tegemoet.

Een of meerdere plekken voor je hond zoals een mand.

Wanneer je weet dat tijd geen probleem is, en je genoeg tijd hebt om voor een huisdier als een hond te zorgen. Dan kun je er een nemen. Vervolgens heeft ook je hond een eigen plek in huis nodig waar hij kan slapen en zich kan terugtrekken wanneer hij daar behoefte aan heeft. Een of meerdere hondenmanden zijn hier ideaal voor. Je zou er bijvoorbeeld 2 kunnen nemen wanneer je een groter huis hebt. Afhankelijk van waar je hond slaap, sommige honden willen graag bij hun baasje in de buurt slapen. Wanneer je dit toelaat dan is het handig om een aparte slaapmand voor je hond te nemen voor in de slaapkamer. Daarnaast zou je voor in de woonkamer ook een hondenmand of een kussen kunnen nemen waar je hond kan liggen.

Zo heeft de hond altijd een eigen plek waar hij zich kan terugtrekken wanneer daar behoefte aan is.

 

Hondenriem en tuigje.

Een hond heeft ook zijn behoeften en moet meerdere malen per dag hiervoor naar buiten. Zo kan hij zijn behoeften doen en zijn energie kwijt door even lekker buiten te spelen. Dan is het handig als je je hond kan aanlijnen zodat hij niet zomaar de weg over rent zodra hij een andere hond ziet of misschien wel wegloopt als hij nog jong is.

Je zult dus een hondenriem en tuigje of halsband moeten aanschaffen. Welke je koopt is geheel afhankelijk van de hond. Bij grotere honden worden doorgaans tuigjes gebruikt. Dit is voor elke hond, groot of klein veel plezieriger en zit veel lekkerder dan een halsband om zijn nek. Indien je van plan bent om een hondenriem of andere dierenbenodigdheden te kopen. Kijk dan eens hier bij bespaardeals voor kortingen bij diverse dierenwinkels.

Voeding, koekjes en ander lekkernij voor je hond.

Via de bovengenoemde links kom je uit bij een aanbod van verschillende dierenwinkels. AL deze winkels hebben een webshop en verkopen werkelijk alles op het gebied van huisdieren. Zo ook dierenvoeding als honden brokken en natvoer. Dit is natuurlijk een essentieel onderdeel. Je hond moet immers ook eten, en laat hondenvoer nu net niet bepaald goedkoop zijn.

Natuurlijk kun je hier net zoals bij alles compleet in doorslaan. En je hoeft echt niet het allerduurste merk te kopen. Maar je wilt natuurlijk wel dat je hond goede voeding krijgt en de belangrijke vitaminen en mineralen binnenkrijgt. Kijk daarom bij de aangegeven dierenspeciaalzaken voor betaalbare maar kwalitatieve hondenvoeding.

Naast gewoon voer vinden honden natvoer en vers vlees ook erg lekker. Dit is echt een traktatie en kun je ze zeker een keer in de week mee verwennen. Dit wordt meestal als diepvriesproduct verkocht. Bij de supermarkten verkopen ze vaak smuldier en dergelijke merken. Als je echt lekkere verse voeding zoals verse kip, rund, lam, vis of zelfs paard wil geven aan je hond. Dan kun je beter naar een dierenspeciaalzaak gaan.

Vergeet ook niet de koekjes en andere kleine traktaties die je kunt geven. Deze zijn ideaal na het uitlaten van je hond en wanneer hij dan goed naar je heeft geluisterd kun je hem een koekje geven om hem mee te belonen.

Hondenspeeltjes zoals een bal.

Honden zijn dol op spelen met hun baasje. Maar ook wanneer je er niet bent vinden ze het leuk om te spelen. Een hondenspeeltje is daarom een essentieel onderdeel om aan te schaffen wanneer je een viervoeter als huisdier neemt. Afhankelijk van het soort hond kun je denken aan een bal zoals een tennisbal, speeltje dat geluid maakt en of een touw. In dit artikel hier lees je wat de leukste hondenspeeltjes zijn.

Dit zul je in het begin moeten aftasten, een hond ontwikkeld net zoals mensen ook zijn eigen voorkeur en kan het zijn dat hij helemaal niet van speeltjes houdt of alleen van een bepaald soort speeltje.

Natuurlijk kunnen we nog wel even doorgaan over de benodigdheden voor een hond. Ook hondenbelasting en een verzekering zijn dingen waar je rekening mee kunt houden. Hondenbelasting is afhankelijk van waar je woont. Dit is namelijk niet in heel Nederland verplicht. En een hondenverzekering is heel persoonlijk. Waar je bij het wel of niet nemen van een verzekering vooral rekening mee wilt houden is het ras van je hond. Sommige rassen zijn gevoeliger voor problemen en zitten vaker bij de dierenarts met problemen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *