Zorg goed voor je trouwe viervoeter

Heel veel mensen hebben een huisdier. Het is fijn om gezelschap in huis te hebben. Bij vele mensen maakt een huisdier echt deel uit van de familie. Gelukkig maar, want als je beslist een huisdier te nemen, dan is het je taak om er goed voor te zorgen..

Waar moet je aan denken bij de verzorging van een hond?

Als je een hond hebt, dan moet je hem goed verzorgen. Vaak worden er dingen vergeten omdat sommige mensen impulsief een huisdier kopen. Ze vergeten dan al snel dat de hond ook behoeften heeft.

Het ideale gewicht voor je hond

In deze westerse tijd zijn wij mensen vaak te zwaar. Dit komt door ons voedingspatroon en de manier waarop onze voeding bereid en bewaard wordt. We gaan dan op dieet om overtollige kilo’s te verliezen.

Dat is bij een dier niet anders. Ook honden kunnen te dik zijn. Dat is niet gezond. Het is daarom aan te raden je hond gezonde voeding te geven zodat hij een ideaal gewicht behoudt.

Is je hond te zwaar dan zijn hier risico’s aan verbonden. Het dier zal sneller sterven, krijgt meer kans op hartfalen en longproblemen, bot- en gewrichtsproblemen en hij kan diabetes krijgen.

5 tips over goede voeding voor je hond!

Wil je je hond op een gezond gewicht houden, dan is het belangrijk om je hond de juiste voeding te geven. Let hierbij zowel op de hoeveelheid als de soort hondenvoeding. Investeer tijd in de zoektocht en zorg ervoor dat jouw hond zich goed ontwikkelt. Mocht je hier zelf niet uitkomen, dan kun je eventueel ook contact opnemen met een dierenarts. Hij of zij weet je in dat geval goed verder te helpen.

Droogvoer is goed voor je hond

Dit is de meest gebruikte voeding voor honden. Het is makkelijk en er is erg veel keuze. Droogvoer bevat weinig water en kan je daarom langer bewaren. Lees de verpakking altijd goed door. Hondenvoer kan namelijk behoorlijk van kwaliteit wisselen. Zorg dat je altijd hondenbrokken kiest met de juiste voedingsstoffen.

Natvoer vindt een hond lekker

Dit is voeding die uit blikjes komt en heel erg veel water bevat. Op dit soort voeding hoeft je hond niet lang te kauwen. Gebruik je graag blikvoeding, wissel dit dan zeker af met hondenbrokken om de tanden van je hond sterk te houden.

Vers vlees

Je ziet dat sommige mensen hun hond gewoon vers vlees geven. Dit komt steeds vaker voor. Dit verse vlees wordt dan zodanig samengesteld dat het alle voedingsstoffen bevat die de hond nodig heeft.

Hoeveel eet mijn hond?

Hoeveel een hond eet, is verschillend. Kijk naar de leeftijd, de grootte en het gewicht van de hond om een goede inschatting te maken. Daarnaast hangt het uiteraard ook af van hoe actief de hond is.

Hoe vaak eet een hond?

Dit is voornamelijk afhankelijk van de leeftijd van je hond. Een puppy zal bijvoorbeeld vijf maaltijden per dag eten, terwijl een oudere hond voldoende heeft met twee maaltijden. Heeft je hond écht honger, dan zal hij er ook zelf naar vragen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *