Je hond trucjes leren, zo doe je dat

Honden zijn hele slimme dieren die we trucjes kunnen leren. Dit is erg leuk om te doen, vooral wanneer de hond de trucjes onder de knie krijgt. Je kan anderen trots laten zien hoe goed jouw hond luistert. De hond trucjes aanleren zorgt voor een betere band tussen mens en hond. Graag geven we je enkele tips waarmee je honden sneller trucjes kan aanleren!

Hoe leer een hond trucjes?

In het begin is het even volhouden. Een hond leert niet zo snel als een mens. Een beetje geduld is dus nodig. Belangrijk is dat zowel jij als de viervoeter plezier hebben in het leren van kunstjes. Neem de tijd om de hond kunstjes te leren. Dit hoeft niet allemaal op één dag te gebeuren, dat kan ook niet! Je hond heeft tijd nodig en het beste is om per dag slechts een paar oefeningen te doen. Varieer oefeningen en kom er dagelijks op terug. Op een gegeven moment zal je hond het kunstje goed kunnen uitvoeren. Beloon de hond wanneer deze een trucje goed doet. Beloning kan in de vorm van vertroetelen, snoepjes geven of iets liefs zeggen.

Moeilijke trucjes

Een makkelijk trucje is bijvoorbeeld de hond leren zitten. Moeilijker is om de hond te laten liggen of te rollen. Dit kan je zelf ook voordoen. De hond zal er zeker van leren. Belangrijk bij moeilijke kunstjes is doorzettingsvermogen. Je kunt de hond voorzichtig duwen om hem een trucje te leren. Belangrijk is dat je de trucjes in stappen leert aan de hond. Laat hem eerst goed de eerste stappen oefenen. Vergeet niet om je hond te belonen wanneer deze zijn best doet. Belangrijk is dus vooral dat je de hond de tijd geeft om de oefeningen onder de knie te krijgen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *