De geschiedenis van honden

Wist je dat een hond oorspronkelijk van de wolf afstamt? Honden vind je echt overal ter wereld. Gelukkig worden honden vaak vergezeld door mensen. Veel vele duizenden jaren gebruiken mensen honden voor gezelschap of voor de jacht. Tegenwoordig worden honden zelfs ingezet als hulphonden. Het houden van een hond is niet zonder risico. Per jaar vinden er zo’n 150.000 bijtincidenten plaats. Naar schatting sterven wereldwijd meer dan 50.000 mensen na een hondenbeet.

De eerste honden

De wolf is de voorvader van de honden. De eerste honden werden gehouden in het oude Egypte. Dit bewijzen verschillende gevonden wandtekeningen. Honden werden vroeger vooral gebruikt voor de jacht. Sinds circa 1350 werden honden steeds vaker gehouden als gezelschapsdier. Dit bewijzen vele schilderijen uit deze tijd. Het uiterlijk van honden werd in deze tijd ook steeds belangrijk. Dit leidde weer tot de oprichting van hondenclubs. De laatste 200 jaar zijn er enorm veel rassen gefokt. In totaal zijn er op het moment 344 verschillende hondenrassen erkend.

Lichaamstaal honden

De lichaamstaal van honden spreekt vaak voor zichzelf. Honden grommen om dreigend over te komen in situaties waarbij ze zich bedreigt voelen. De meeste hondeneigenaars zijn in staat om het grootste gedeelte van de signalen te herkennen bij honden. Een hond kan bijvoorbeeld blaffen om verschillende situaties. Een vrolijke blaf bijvoorbeeld als de baas thuis komt of een agressieve blaf wanneer iemand inbreekt. Honden hebben een eigen lichaamstaal voor de communicatie met honden en mensen.

Veel mensen praten tegen honden. Ondanks dat de hond ons niet kan verstaan praten we vaak tegen honden. Uit onderzoek is gebleken dat het niet uitmaakt welke taal mensen spreken. Honden horen enkel tonen waardoor ze een bepaalt kunstje kunnen leren. Er zijn allerlei trucjes die mensen kunnen gebruiken om honden beter te laten luisteren.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *