Echt praten met je hond wellicht binnenkort mogelijk

Ben je ook wel eens benieuwd wat je hond precies probeert te vertellen wanneer hij begint te blaffen of wanneer hij opeens begint te rennen door de kamer? Volgens een aantal Amerikaanse futurologen zou het wel eens binnen 10 jaar mogelijk moeten zijn om het gewoon te vragen. De ontwikkeling van een vertaalmachine zou dan namelijk geweest kunnen zijn!

De futuroloog William Higham schreef voor Amazon een groot rapport over wat voor producten er in de toekomst zullen zijn. Een vertaalmachine voor honden was één van de onderdelen van dit verslag. “Huisdieren zijn tegenwoordig als baby’s voor mensen” zegt hij tegen The Guardian. “Er zal hier een enorme vraag naar zijn en het zal iemand lukken dit te maken” aldus Higman.

Toch is niet iedereen dermate optimistisch. Zo vind bioloog Jasper Buikx het een interessant idee maar geeft hij direct aan dat het blaffen van de hond niet de enige manier van communiceren is. Ook lichaamstaal zou meegenomen moeten worden. Bij sommige dieren zelf geur of licht. Geluid vertalen zo volgens Buikx het beste passen bij vogels, die gebruiken geluid om te praten vergelijkbaar als mensen.

Wellicht is het dus mogelijk om in de toekomst je huisdier te vragen welke hondennaam te leuk vinden!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *