Wat heb je nodig voor een puppy?

Yes het is bijna zo ver en je hebt een nieuwe pup waarvoor je mag zorgen. Jouw nieuwe vriendje heeft natuurlijk meer nodig dan veel liefde en aandacht. Hou rekening met de volgende punten en jouw nieuwe pup komt thuis in een warm bed!

Een eigen stekje

Niet alleen voor jou maar ook voor je pup is het een spannend moment. Daarom is het goed dat je diertje een mooie eigen plek heeft om te rusten. Kies bijvoorbeeld voor een mand, bench of kussen. Zet deze in de hoek van de ruimte waar er goed zicht is op de rest van de kamer.

Band en riem

Voor de training is het nodig om te werken met een halsband en riem. Begin met het wennen aan een bandje om de nek van je pup en bouw dit langer uit. De dierenspeciaalzaak die in iedere stad te vinden is kan je voorzien van goede informatie.

 

Etensbakjes voor water en brokken

Begin met een bakje voor water en een voor voer. Nadat je hond groter is kan het zijn dat je moet werken met hogere bakken zodat je hond comfortabel kan eten

Puppyvoer

Begin met goed puppyvoer, het kost wat meer maar voor je diertje is het echt het beste. Slecht  voer kan zorgen voor een minder goede vacht en diarree.

Leuke speeltjes

Je hondje moet zich natuurlijk ook goed kunnen vermaken. Neem daarom verschillende leuke speeltjes om je diertje te trainen en om hem bezig te houden. Als ze tandjes krijgen is het handig dat ze er ook op kunnen kauwen.

Een leuke naam!

Laatste maar zeker niet het minder belangrijke, kies de juiste naam voor je hond. Deze naam zul je nog jaren moeten roepen dus wel belangrijk dat het de juiste is!

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *